Hacke Artcare

  1. Firmaet
  2. Erfaring
  3. Artcare
  4. Kontakt

View in English or in other languages. Hvem er Hacke Artcare? Læs om vores arbejde for private og museer. Få et indblik i vores kompetencer og metoder. Kontakt os og få et uforpligtende tilbud.

Tilsammen har Mette og Bent Hacke arbejdet med konservering og restaurering af kunst i mere en et halvt århundrede.

Via private og offentlige samlinger har de samlet erfaringer og metodik i arbejdet med nogen af verdens bedste kunstnere:

... og mange, mange flere. Se eksempler på konserverede kunstværker.

Malerikonservator
Mette Pfeiffer Hacke
Tlf. 86 18 82 41
Hacke Artcare
Sjællandsgade 119, 1. sal
8000 Århus C.
Kort φ Google Earth
Malerikonservator Bent Hacke under arbejde i atelieret i Århus

Mangeårig erfaring med malerikonservering og restaurering af kunst for museer og private

Hacke Artcare er en del af en bevægelse ledet af danske, europæiske og amerikanske konservatorer for at forny konserverings og restaureringsmetoder og gøre dem til en videnskab. Dette arbejde startede i 70erne og 80erne og fortsætter i dag. For mere information om professionen, anbefaler vi denne artikel på Wikipedia (på engelsk).

Vi kender vigtigheden af godt håndværk og videnskab i vores arbejde. Vi har på egen hånd set konsekvenserne af dårligt håndværk eller improviserede reparationer. Vores metoder fokuserer på reversibilitet og vi søger at præservere patina og ældning af et kunstværk når vi fjerner skidt og fernis eller udbedrer skader. Visse skader kan endda skyldes kunstnerens materialevalg. Vi ser ofte moderne og mixed-media kunst i forfald på grund af kombinationen af materialer og pigmenter/klæbestoffer. Selv disse skader kan udbedres.

Vi har en stor vidensbase om danske og internationale kunstnere og gør alt for at bruge de oprindelige autentiske pigmenter og klæbestoffer i deres kunstværker. Vi konsulterer også kunstneren og relevant litteratur for at sikre autenciteten af vores arbejde.

Vi har arbejdet med en stor mængde kunstværker i Danmark de sidste 35+ år og har et indgående kendskab til teknikker og metoder anvendt af mange danske og internationale kunstnere.

Nedtagning af Kræsten Iversen vægmaleri på Århus Rådhus
Nedtagning af Kræsten Iversen vægmaleri på Århus Rådhus

En del af arbejdet består også i af holde sig orienteret om de nyeste opfindelser og metoder i håndværket. Denne vidensdeling sker i videnskabelige journaler og gennem organisationer som IIC.

©1998-2012